9 січня оголосили днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі в Ірані

В Україні оголосили 9 січня днем жалоби у зв’язку з авіакатастрофою пасажирського літака компанії "МАУ" в Тегерані, внаслідок якої загинули 176 осіб: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу.  Відповідну постанову підписав президент України Володимир Зеленський. 

Про це повідомив Офіс Президента. 

У цей день на будівлях мають бути приспущені державні прапори України. Також скасовуються розважальні заходи та вносяться зміни до програм теле- та радіопередач.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: що відомо сьогодні

Вчора, 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. 9 членів екіпажу та 2 пасажири були громадянами України. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів,  однак двоє людей не сіли на цей рейс.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. 

Влада Ірану назвала причиною аварії «пожежу в двигуні». При цьому допустити фахівців Boeing до дослідження чорних ящиків вони відмовилися.


Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!     

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе