На стадіоні «Трудові резерви» завершили два етапи капітального ремонту

Оновлений манеж, теплий і придатний для тренувань, Олімпійська алея з катальпами, проведені вперше змагання серед легкоатлетів на призи стадіону «Трудові резерви», новий логотип – це лише деякі здобутки, якими ділився директор стадіону майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Назар Коваленко, звітуючи про роботу за рік перебування на посаді. 

У грудні відбулася прес-конференція для місцевих ЗМІ та й просто небайдужих білоцерківців, під час якої Назар Коваленко зазначив: 

«Ми хочемо, щоб містяни побачили стадіон і почули про роботу, яка була проведена. Адже ми зробили все, що обіцяли, і навіть більше». 

Реконструкція стадіону 

Наразі, за словами Назара Коваленка, завершено два етапи капітального ремонту.

 Відновлено футбольне поле, відреставровано вхідну арку та облаштовано легкоатлетичні сектори. Легкоатлетичні доріжки повністю заасфальтовано, наразі завершуються роботи зі встановлення стрибкових ям та укладання спеціального гумового покриття, закуплений необхідний інвентар. На такі роботи було витрачено близько 40 млн грн державного бюджету. 

– Стадіон стане одним із найкращих у країні, принаймні, так нас запевняють компанії, які працюють наразі, та єдиний в Україні ліцензований сертифікатор легкоатлетичних стадіонів Іоланта Хропач. А отже, ми зможемо приймати змагання всіх рівнів, а це розвиток не лише спорту, а й міста загалом, – резюмував Назар Коваленко. 

Відновлення комфортних умов тренувань у легкоатлетичному манежі та залі боксу

 – Ще торік у манежі взимку було так холодно, що можна було зберігати м’ясо, – розповів директор.
 
– Саме тому, розуміючи, яке навантаження на манеж і скільки людей тут займається, ми вирішили провести ремонт, і використали на це не бюджетні кошти. Було проведено заміну вікон, системи опалення, труби для подачі води у споруду, встановлено газовий лічильник із системою дистанційної передачі даних і найголовніше – ми почистили стіни від грибка, побілили та пофарбували їх. А ще провели роботи з гідроізоляції підтрибунного покриття над приміщенням легкоатлетичного манежу, а також залів для хореографії та боксу. У найближчих планах – замінити покриття на доріжках. У залі боксу також був проведений поточний ремонт, нині тут створено гідні умови для занять спортом. 

Облаштування та озеленення стадіону

 Було прибрано та розчищено від сміття приміщення східної та західної трибун. Наразі ведеться поточний ремонт гаражів для збереження нового спортивного інвентарю, до речі, найкращого в Україні. Ремонтується трактор, щоб навесні була можливість повноцінно доглядати газон футбольного поля, на якому можна буде безперешкодно грати. 

– Ми озеленили територію: висадили квіти в клумбах і близько сотні кущів та започаткували Олімпійську алею, – зазначив Назар Коваленко, а також додав, що наступного року вона збільшиться, адже з’являться нові дерева.

 Економія 

– Цього року нам вдалося оптимізувати споживання газу для опалення приміщень спортивної бази, зокрема і легкоатлетичного манежу, що призвело до економії коштів в 50 тис. грн, які було повернуто до державного бюджету. Також ми замінили лампи розжарювання у південній і північній трибуні на LED-освітлення, що надасть можливість ощадливо використовувати і електроенергію також, – наголосив директор стадіону. 

Перші змагання та підтримка спорту в місті 

За словами Назара Коваленка, нещодавно у відновленому легкоатлетичному манежі були проведені перші змагання серед юних спортсменів-легкоатлетів за першість на дистанціях 60, 100 м та стрибки у довжину на призи від адміністрації стадіону. У змаганнях взяли участь понад 200 дітей – звичайно, це радує, адже споруда, донедавна сіра пляма на мапі міста, починає розквітати, наповнюватися спортивним життям.

 – Також ми брали участь у підготовці та проведенні кількох спортивних заходів «Тропа над Россю», «Екозабіг», «Від новачка до олімпійця». Залучили до співпраці РТГ «Гюргів», що є членом Всеукраїнської федерації середньовічного бою. На нашій спортивній базі хлопці проводять тренування та готуються до змагань, – розповів Назар Коваленко. 

Новий логотип і соцмережі 

Нещодавно, щоб встановити контакт із білоцерківцями і долучити до спорту всіх мешканців міста, насамперед, молодь, адміністрація стадіону створила сторінку закладу у соціальних мережах для висвітлення актуальних новин. 

– Новий логотип і сторінка в соцмережах уже є, наразі у розробці рекламно-інформаційні макети, банери та графічна продукція для інформування та залучення білоцерківців до життя спортивної бази, – наголосив Назар Коваленко.

 Плани на майбутнє 

Серед них новий етап озеленення території спортивної бази, облаштування дитячого майданчика та алеї з лавками. Збільшення кількості відвідувачів спортивної бази за рахунок залучення нових спортивних секцій, легкоатлетичних клубів та всіх охочих займатися спортом. 

– Йдеться і про молодь, і про людей старшого віку, для яких запланована до організації оздоровча група, про спортсменів-професіоналів і любителів – на стадіоні для всіх знайдеться місце, – запевнив Назар Коваленко.
 
– Ми запрошуємо до співпраці людей, яким не байдуже здоров’я дітей і молоді, вони можуть долучитися до спільної роботи з відновлення спортивної перлини міста над Россю. Будемо радо вітати спонсорів і меценатів. Разом створимо успішний механізм, який буде працювати, розвиватися та дарувати радість кожному, – підсумував директор стадіону майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Назар Коваленко.

Лада ЗАВІРУХА, кореспондент  «ТИЖДЕНЬ» 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе