У Сирії внаслідок авіаударів урядових сил загинули 33 турецьких військових

У сирійському місті Ідліб в результаті авіаудару сил режиму Асада загинули 33 турецьких солдатів. Про це з посиланням на дані губернатора прикордонної провінції Туреччини Хатай Рахмі Доган, пише ВВС.
Після нападу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган скликав екстрену нараду з питань безпеки.
У зв’язку з загостренням ситуації голова турецького МЗС Мевлют Чавушоглу провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.
Столтенберг засудив постійні авіаудари сирійського режиму та Росії, яка підтримує його. Він закликав припинити наступ, проявити повагу до міжнародного права та підтримати зусилля ООН зі встановлення миру.
Офіційний представник Державного департаменту США заявив: «Ми підтримуємо Туреччину, нашого союзника по НАТО, і продовжуємо закликати до негайного припинення нападів режиму Асада, Росії та формувань, які підтримує Іран».
Сирійські сили намагаються відбити Ідліб у повстанців, яких підтримують турецькі війська. Ця провінція – єдиний регіон Сирії, який залишається під контролем опозиції, якій Анкара надає військову підтримку.
Водночас Росія підтримує урядові сили на чолі з Башаром Асадом. У Сирії розташований російський військовий контингент, літаки РФ здійснюють бойові вильоти, допомагаючи сирійській авіації.
Як повідомляє агентство Anadolu, після авіаударів у Стамбулі розпочалися протести біля генерального консульства Росії. Мітингувальники звинувачують Кремль у підтримці режиму Асада.

Читайте нас у Facebook і приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе