У В’єтнамі провели першу в світі пересадку кінцівки від живого донора

В’єтнамські лікарі провели першу у світі трансплантацію руки людини від живого донора. Про це повідомляє hromadske.ua з посиланням на Vietnam News.
Операція відбулася 21 січня.
31-річний пацієнт Фам Ван Вонг у 2016 році сильно пошкодив кисть руки на роботі, тому лікарі її ампутували. На початку 2020 року до Центрального військового госпіталю В’єтнаму надійшов інший пацієнт, який пошкодив руку біля пахви.
Лікарі не змогли врятувати руку й ампутували її, але кисть була придатною для пересадки. Чоловік, який захотів залишитися неназваним, погодився віддати Вонгу свою ампутовану руку.
Після 8-годинної операції 31-річний в’єтнамець знову отримав кисть руки. Він уже може працювати лівою рукою, наприклад, здатний тримати речі такі, як тенісний м’яч.
Професор Нгуен Тхе Хоанг, який керував операцією, розповів, що пацієнту ще треба багато сеансів фізіотерапії, аби кисть працювала краще. Лікар очікує, що через півроку-рік Вонг буде повністю здоровим.
Як зазначили у лікарні, з 1998 року у всьому світі провели близько 89 операцій із пересадки кінцівок, це дуже складний вид мікросудинної хірургії, однак всі вони проводились з мертвими донорами.

Читайте нас у Facebook і приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе