Лідера апокаліптичної секти судитимуть за розповсюдження коронавірусу

Влада Сеула подала в прокуратуру позовну заяву щодо 12 лідерів секти «Храм скинії свідоцтва Шінь-Чонджу», яких звинувачують у вбивстві, заподіянні шкоди та порушенні закону з контролю за поширенням інфекційних захворювань.
За даними офіційних осіб, спалах захворюваності коронавірусом у цій країні почався з міста Тегу, де послідовники цієї секти заразили один одного в ході здійснення обряду, після чого вірус почав поширюватися по країні.
Як повідомляє ВВС, цей позов демонструє зростаюче обурення в країні щодо цієї релігійної групи, лідер якої називає себе месією.
Влада оглянула всю паству цієї секти - 230 тисяч осіб, - і приблизно 9 тисяч повідомили, що відчувають симптоми коронавірусу. 88-річний лідер секти Лі Ман Хі також здав аналізи на коронавірус, результати поки невідомі.
Релігійна течія «Храм скинії свідоцтва Шінь-Чонджу» заснована в 1984 році південнокорейським проповідником Лі Ман Хі.
88-річний Лі називає себе «обіцяним пастором» з Біблії, який прийде замість Ісуса. Послідовникам його вчення розповідають, що Друге пришестя вже відбулося - в образі Лі Ман Хі. Також він стверджує, що Біблію написали зашифрованою метафоричною мовою, її справжній зміст доступний лише йому і його послідовникам
Спочатку рух існував тільки в Південній Кореї, але зараз поширюється й на інші країни.
Організацію звинувачують в створенні культу, її діяльність викликає критику і претензії в низці країн.



Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе