Через коронавірус в Україні скасують масові заходи та відправлять школи на вимушені канікули

В Україні найближчим часом буде заборонено проведення масових заходів через активне поширення коронавірусу у світі.

Як повідомляє ТСН, про це сьогодні, 5 березня, під час брифінгу у Нових Санжарах, заявив заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. 

"Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів", - наголосив він. 

Також Ляшко зазначив, що тимчасово будуть закривати школи та здійснюватимуть розрив навчальних процесів.

"Щоб зменшити масові скупчення людей, оскільки всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом, і треба щонайменше за півтора-два метри перебувати від людини, щоб не інфікуватися", - додав медик.

Крім того, Віктор Ляшко пояснив, що медичні маски не рятують від вірусів, їх необхідно носити тільки тим, у кого є симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби: 

"Маски - це не захист, це оманливе відчуття безпеки. Маска надівається тільки на людину, у якої є симптоми гострої респіраторної вірусної хвороби, і саме в цьому випадку її необхідно носити. Ми не повинні створювати ажіотаж там, де його не повинно бути", - підкреслив Ляшко.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе