В Пентагоні випробували гіперзвукову ракету


Фото ВМС США - випробування гіпер звукового ракетоносія, 19 березня 2020 року

Штати провели успішні випробування прототипу гіперзвукової ракети. Про це заявили у Пентагоні.

 
Випробування повністю змінюють бойові можлівості країніи, йдеться в заяві. Ракети такого типу зможуть нести на борту різні види заряду, включаючи ядерний. Їх також буде набагато важче відслідкувати і перехопити ворогам - гіперзвукові ракети здатні змінювати напрямок під час польоту, рухаючись за непередбачуваною траекторією.

«Сьогодні ми підтвердили наш проект і готові переходити до нової фази розміщення гіперзвукової ударної потужності», - йдеться у заяві віце-адмірала США Джонні Вольфа.

Випробування відбулись 19 березня на Гаваях.

Нагадаємо, що в грудні Росія заявила про наявність в своїй армії гіпервукових ракет «Авангард». Китай минулого року представив гіперзвукові системи доставки DF-17 на військовому параді.

Нові ракетні технології, включаючи гіперзвукові системи, що здатні розвивати швидкість, яка у понад 25 разів перевищує швидкість звуку, підігрівають гонку озброєнь в світі, наголошувалося в звіті, оприлюдненому аналітиками з «Європейської мережі лідерства» (ELN) раніше цього року.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе