В Китаї навмисне занизили кількість захворювань та смертей від Covid-19 - розвідка США

Три великі телекомунікаційні компанії Китаю в сумі втратили 20 млн клієнтів в лютому. Таке масове явище вже назвали вагомим доказом заниження офіційною статистикою Китаю кількості смертей від коронавірусу.

Офіційно влада Китаю повідомила про 83 тис випадків захворювання на Covid-19 та 3,3 тис смертей. 

Проте, незалежні Китайські ЗМІ оцінюють число смертей тільки в Ухані в 40 тис та звинувачують владу у непрозорості. 

Окрім того, нещодавно розвідка США прийшла до висновку, що китайська влада регулярно змінювала методологію підрахунку хворих, таким чином, у Китаї свідомо приховували масштаби спалаху коронавирусу в країні, занижуючи число випадків зараження і рівень смертності від інфекції. Про це йдеться у Спецдоповіді розвідки США, про яку першим повідомило видання Bloomberg із посиланням на анонімні джерела. 

Джерела відмовилися детально описати зміст доповіді, але стверджують, що загальна публічна звітність Китаю про кількість випадків захворювання і рівня смертності навмисне неповна. За словами джерел ЗМІ, в доповіді робиться висновок про те, що китайські офіційні дані є підробленими.

При цьому вказується на те, що китайська влада регулярно змінювала методологію підрахунку хворих. Крім того, у звіті йдеться про тисячі урн для загиблих в провінції Хубей.

До слова, Китай - не єдина країна з підозрілою публічною звітністю про поширення коронавірусу, вважають американські політики.

"Західні чиновники вказали також на Іран, Росію, Індонезію і особливо Північну Корею, яка не повідомила ні про один випадок захворювання, як на можливі випадки заниження статистики. Інші країни, включаючи Саудівську Аравію і Єгипет, також можуть намагатися знизити свої показники", - пише агентство.

У Китаї тим часом подібні звинувачення заперечують. Так, редактор центральної державної газети "Global Time" Ху Сицзінь заявив, що такий висновок американської розвідки - спроба відвернути громадськість від стрімкого зростання хворих і летальних випадків в США. За його словами, приховати масштаби спалаху не вийшло б, а запобігти її поширенню вдалося завдяки відправці медиків і додаткового устаткування в провінцію Хубей.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе