Америка позивається проти Китаю через коронавірус


Американці подали позови проти Китаю на $ 1,2 трильйони через коронавирус.

Позови громадян США проти влади Китаю, об'єднані в колективну заяву з приводу невірних дій на початковому етапі епідемії коронавирусу COVID-19, в сукупності складають близько $ 1,2 трлн.

Позивачі стверджують, що "зазнали величезних втрат через халатність Пекіна, який допустив поширення коронавирусу по всьому світу", - зазначається в повідомленні. Подібні групові позови також були подані в суди в Неваді і Техасі.

Як відзначили британські аналітики, "Китай потенційно несе відповідальність за шкоду, завдану в результаті невірних дій на ранньому етапі спалаху коронавирусу". Мова, зокрема, йде про навмисне приховування інформації від Всесвітньої організації охорони здоров'я: аналітики називають це порушенням Міжнародних медико-санітарних правил.

При цьому, юристи проводять паралелі, що в історії міжнародного права відповідальність влади однієї держави за шкоду, заподіяну іншій країні, вперше була визнана в арбітражному суді в 1920-х роках.

Так, канадський металургійний завод, який працював в Британській Колумбії, виділяв токсичні пари, завдаючи шкоди лісам і сільськогосподарським культурам в прилеглих районах Канади, а також в американському штаті Вашингтон. Для вирішення суперечки Канада і США створили трибунал, в результаті чого Канада погодилася заплатити Америці компенсацію.

У зв'язку з цим "Товариство Генрі Джексона" (Товариство Генрі Джексона - незалежне британське громадське об'єднання. Засноване при Кембриджському університеті в 2005 році. Названо на честь американського сенатора-демократа Генрі Джексона. Мета - дослідження різних аспектів міжнародної політики), закликає країни подавати в суд на Китай, вказавши 10 різних правових шляхів для цього, включаючи ВООЗ, Міжнародний суд, Постійний арбітражний суд, суди в Гонконзі і США.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе