Маски та дистанція: У МОЗ пояснили, за яких умов відкриють пляжний сезон

Цього літа в Україні буде відкритий пляжний сезон у морів і річок, оскільки сонячне світло може вбити збудника коронавірусу.

Про це сьогодні, 18 травня, під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«У цьому сезоні ми зможемо купатися… Морська сіль спільно з сонячним ультрафіолетовим випромінюванням знищує збудника коронавірусної хвороби, тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні, напевно, як і в інших країнах світу», — заявив він.

За словами Ляшка, перед тим, як ухвалити це рішення, МОЗ провело консультації з Інститутом епідеміології інфекційних хвороб Національної академії медичних наук.

Як зазначив головний держсанлікар, попри те, що в прісній воді збудник інфекції може виживати, в річках з проточною водою інфікуватися досить складно - тільки при близькому контакті. Тому МОЗ дозволить працювати і річковим пляжам у цьому сезоні.

Водночас Ляшко наголосив, що не слід відвідувати пляжі людям із групи ризику, тобто особам, старшим за 60 років, а також тим, хто має хронічні захворювання.


"Також треба буде дотримуватись безпечної дистанції від інших людей - не менше двох метрів. Це наш постулат на цей період боротьби з коронавірусною хворобою. Ну, і дотримуватись правил особистої гігієни", - додав він. 


Головний держсанлікар зазначив, що також всі відпочивальники мусять надягати маски, щоб унеможливити передачу збудника.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube    


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе