Депутати Білоцерківської міськради проголосували за онлайн-трансляції засідань виконкому

Минулого тижня, під час 96-ї сесії Білоцерківської міської ради депутати підтримали рішення "Про внесення змін і доповнень до Регламенту роботи виконавчого комітету". 

Згідно з документом, засідання виконкому повинні проходити відкрито, з онлайн-трансляцією і розміщенням відео на сайті міської ради, а голосування на засіданнях повинні проходити поіменно.

Керуюча справами виконкому Білоцерківської міськради Ганна Олійник висловила зауваження до даного проєкту рішення: 

"У мене є зауваження до даного проєкту рішення, він суперечить нормам Закону про місцеве самоврядування в Україні, а саме: статті 26. Відповідно до якого до повноважень ради не відноситься внесення змін або прийняття регламенту виконавчого комітету", - заявила керуюча справами виконкому Білоцерківської міськради Ганна Олійник.

Однак депутати переважною більшістю голосів підтримали документ. 


Нагадаємо, що відповідний проєкт рішення зареєстрував депутат Білоцерківської міської ради Андрій Леонов. Згідно з документом, виконавчий комітет повинен буде здійснювати онлайн-трансляцію всіх засідань комітету і розміщувати відповідне відео на офіційному сайті Білоцерківської міської ради. Крім цього, виконком повинен буде здійснювати фіксацію голосування членів виконавчого комітету по кожному питанню окремо та поіменно із зазначенням голосу «за», «проти», «утримався» і розміщувати цю інформацію на сайті міської ради. 

Протягом останніх двох місяців засідання виконавчого комітету, за ініціативи міського голови Геннадія Дикого, проходили у закритому режимі.  

Чи дослухаються чиновники рішення депутатів, покаже наступне засідання виконавчого комітету.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе