З 26 травня на Київщині послаблюють карантин: пустять транспорт і відкриють садочки

Завтра, 26 травня на Київщині полаблять карантин.

Про це сьогодні, 25 травня під час брифінгу повідомив Василь Володін, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної адміністрації.

За його словами, сьогодні вранці показник інцидентності у Київській області нарешті впав нижче критичної позначки у 12 одиниць: 

«Сьогодні вранці показник інцидентності у Київській області нарешті впав нижче критичної позначки  у 12 одиниць. А отже, маємо всі підстави пом’якшити карантин в регіоні уже завтра, у в вівторок, 26 травня. Окремо зазначаю, що це рішення не остаточне. Ми продовжуємо відстежувати епідемічну ситуацію щоденно. І у разі, захворюваність зростатиме, карантинні обмеження знову можуть посилити. Це все напряму залежить від нас із вами. Тож, давайте не розслаблятися, дотримуватися санітарних правил та турбуватися про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких».

Нагадаємо, що всього епідемічну ситуацію із захворюваності на коронавірус характеризують одночасно три показники: інцидентність, завантаженість ліжок, охоплення тестуванням.

Таким чином, з 26 травня у регіоні почне працювати міський та міжміський громадський транспорт,  відновлять роботу дитсадків, готелів та спортивні змагання.

- регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському та внутрішньо обласному сполученні: кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння, перед початком зміни салони потрібно дезінфікувати, а водії мають проходити температурний скринінг. Відстань між пасажирами та водієм має становити не менше метра або має бути захисний екран, крім того усі мають бути в масках.

- Дитячі садки розпочнуть роботу за умови дотримання протиепідемічних заходів.

- Спортивні заходи проводитимуть без глядачів і за умови, що буде не більше 50 учасників. Якщо учасників більше, то потрібне погодження з МОЗ.  

- Релігійні заходи можливі за умови перебування у приміщені одної особа на 10 метрів і температурного скринінгу на вході. Крім того всі мають бути в масках, і має бути облаштоване місце дезінфекції рук.  

При цьому Володін наголосив, що жорсткий карантин можуть повернути, якщо захворюваність зростатиме.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе