Гора Арагац - природна аномалія Вірменії, де не працює гравітація


Гора Арагац (Вірменія) - одна з найбільш відомих природних аномалій, де не працює гравітація.
  
Жителі Арагацотнської області на заході Вірменії аномальну зону виявили давно і не дивуються її особливостям.

Ця природна аномалія знаходиться у гори Арагац в Арагацотнській області на заході Вірменії, в 30 км від кордону з Туреччиною. Щоб побачити незвичайне явище, до підніжжя гори їдуть тисячі туристів з Вірменії та інших країн.

Всі вони зупиняються під пагорбом і з подивом спостерігають, як машина сама, з заглушеним двигуном, починає підніматися в гору під кутом приблизно в 10 градусів.

Гірська річка тут теж тече знизу вгору, а пішохід виявляє, що в гору йому йти набагато легше, ніж з гори: звична сила тяжіння в цьому конкретному місці чомусь не діє і не ускладнює рух.

Ерванд Князян все життя прожив в найближчому селі і розповідає, що це не єдина "аномальна" дорога в околицях, але точно найпопулярніша.

"Люди не просто так приїжджають, фотографують цю зону. Їх цікавить незвичайне явище. А ми вже звикли, все-таки з дитинства ходимо по цих місцях ", - каже чоловік.



Подібних "аномалій" в світі - десятки.

Є вони в Узбекистані, в Криму, в Грузії, в Молдові, на Кіпрі ... Як правило, всі знаходяться в гористій місцевості і пояснюються оптичною ілюзією: через відсутність вираженої лінії горизонту і неоднорідного рельєфу людині здається, що машина їде вгору, а не вниз.

Досить порівняти координати точок початку і кінця "підйому" над рівнем моря, щоб в цьому переконатися. А ще можна скористатися будівельним рівнем або пляшкою води.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube! 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе