Протести в США: поліція на колінах та масові заворушення


США охопили масові протести і в результаті масових заворушень заарештували вже понад 4 тисячі людей, у деяких містах ввели комендантську годину. Окрім протестів, у містах почалось масове мародерство: спалюють та грабують магазини. За інформацією ЗМІ, президента США Дональда Трампа перевели в підземний бункер.

Разом з американцями на вулиці міст США вийшли чимало голлівудських зірок, співаків та лідерів думок. Серед них були улюблениця мільйонів – співачка Аріана Гранде та її бойфренд Далтон Гомес, кіноактриса Ніна Добрев, актор Тімоті Шаламе, модель Емілі Ратажковскі, донька Майкла Джексона – Періс Джексон, новий бойфренд Меган Фокс – Колсон Бейкер та багато інших. Що стало причиною протестів у США?

Минулого тижня у мережі з'явилось відео, як поліцейські у Міннеаполісі затримали темношкірого чоловіка на ім'я Джордж Флойд і, за словами очевидців події, перевищили свої повноваження, що призвело до його смерті. Під час затримання один з копів застосував задушливий прийом, ставши йому коліном на шию. Флойда відпустили, коли він затих, але було вже надто пізно – чоловік невдовзі помер.

У кількох великих містах США, серед яких – Міннеаполіс, Канзас-Сіті, Лос-Анджелес, Сан-Дієго та Нью-Йорк, представники поліції приєднались до акцій протесту, інформує ABC.


В окрузі Дженесі, штат Мічиган, місцевий шериф Кріс Свонсон заявив, що він та його підлеглі радше йтимуть разом з протестувальниками, аніж патрулюватимуть.

Ми бачили лише групу людей – чорних та білих, молодих та літніх, з усюди – Індіани, Детройту – і вони обурені. Їхні голоси не почули,
– сказав Свонсон.

Схожу заяву зробив і шеф поліції в окрузі Кемден, що у Нью-Джерсі. Джо Висоцкі приєднався до маршу протестувальників, одягнутий у захисну маску та поліцейську форму.

Ми знаємо, що разом ми сильніші, що у місті Кемден ми можемо створити простір, де поліція зосереджена на деескалації та діалогу,
– пояснив свої дії Висоцкі.

Шеф поліції Джо Висоцкі разом з протестувальниками / Фото ABC


У Санта-Круз, що у Каліфорнії, мер Джастін Камінгс та шеф місцевої поліції Енді Міллс встали на коліна у знак підтримки протестувальників. У Нью-Йорку копи аплодували учасникам акції протесту.

У столиці країни – Вашингтоні поліцейські, до яких підійшли демонстранти, встали на коліна, аби показати з ними "знак єдності".

Між тим, в деяких містах США протести преростають із мирної ходи в неконтрольовані штурми магазинів та масові підпали. 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе