Путін звинуватив Польщу у співпраці з Гітлером

Президент Росії Володимир Путін заявив, що перед Другою світовою війною Польща була у змові з фюрером Третього рейху Адольфом Гітлером. Про це він розповів у своїй статті "Справжні уроки 75-ої річниці Другої світової війни" для американського журналу The National Interest.

За словами Путіна, Польща в 1938 році заздалегідь домовилася з Німеччиною про розподіл території Чехословаччини. Так, 20 вересня 1938 року посол Польщі в Німеччині Юзеф Ліпський відзвітував перед міністром закордонних справ своєї країни Юзефом Беком про довіру Гітлеру.

"У разі конфлікту між Польщею та Чехословаччиною через наші інтереси в Тешині, рейх займе сторону Польщі", - процитовано у статті слова Липського. Також Путін додав, що Гітлер радив Польщі починати свої дії "тільки після того, як німці окупують Судети".

Як зазначив президент РФ, польська сторона знала, що її плани захоплення території проваляться без підтримки Гітлера.
Путін навів цитату з бесіди 1 жовтня 1938 року, яка відбулася між послом Німеччини в Польщі Гансом-Адольфом фон Мольтке та Юзефом Беком.

"Бек висловив щиру подяку як за лояльне ставлення до інтересів Польщі під час Мюнхенської конференції, так і за чесність у відносинах під час конфлікту в Чехословаччині. Ставлення фюрера і канцлера Німеччини було повною мірою оцінене польським урядом і народом", - процитував Путін у своїй статті.

Російський президент також наголосив, що розділ Чехословаччини був "жорстким і цинічним", а Мюнхен знищив навіть формальні домовленості.

Нагадаємо, у цій самій статті президент Росії Володимир Путні заявив, що приєднання Латвії, Литви та Естонії до Радянського Союзу згідно з пактом Молотова-Ріббентропа відповідало міжнародному та державному праву. А про співпрацю Сталіна з Гітлером Путін тактовно промовчав. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе