У Білій Церкві ветерани АТО провели виховну бесіду з водіями маршруток, які відмовлялися возити пільговиків

  • які відмовлялися возити пільговиків
  • які відмовлялися возити пільговиків
У суботу, 20 червня ветерани Збройних сил України, учасники АТО/ООС, члени родин загиблих на Сході військовослужбовців, добровольці та небайдужі білоцерківці навідались до водіїв міських маршруток, які днями раніше відмовляли у пільговому проїзді військовослужбовцям, учасникам бойових дій та членам родин загиблих учасників АТО. 

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив учасник бойових дій Роман Баткович. 

Зокрема, учасники бойвих дій та добровольці поспілкувалися з водієм маршрутки №14, який 17 червня відмовив у  безкоштовному проїзді  Аліні Войтенко, дочці, загиблого в зоні ООС військовослужбовця Івана Войтенко. 

«Я жодного атовця не виганяв з маршрутки, вийшло непорозуміння. Я винний і прошу у вас пробачення», – сказав водій, звертаючись до людей.

Крім того, ветерани провели виховну бесіду ще з одним водієм маршруту №22, який відмовляв у пільговому перевезенні та некоректно поводився з пасажирами. 

«На місце був викликаний новий виконавчий директор фірми-перевізника «Транссіті» Двірник Сергій Миколайович. Активісти обіцяють моніторити ситуацію із належним забезпеченням безкоштовного проїзду пільговикам та запевняють, що змусять водіїв виконувати Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» статтю 12.» - повідомляє Роман Баткович. 

Як зазначив Роман Баткович, найближчим часом ветерани АТО планують поспілкуватися з водіями маршрутів №19А та 6А, які також систематично безпідставно відмовляють у проїзді за посвідченнями учасників бойових дій та членів сімей загиблих, іншим пільговим категоріям громадян та поводяться грубо з пасажирами.  

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій та членам їх сімей надається право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту.

Крім цього, безоплатно у Білій Церкві мають перевозитись наступні категорії пасажирів:

  • інваліди війни 1, 2, 3 гр.;
  • ліквідатори ЧАЕС- 1 кат.;
  • інваліди 1 гр. та 1 супроводжуюча особа;
  • діти-сирти, діти-інваліди з 1 супроводжуючою особою, діти з багатодітних сімей;
  • школярі з 1 по 4 клас- безкоштовно, з 5 по 11 клас- 50% вартості проїзду.

Для інших пільгових категорій громадян мають виділятися місця, а саме:

  • мікроавтобуси – 2 місця;
  • автобуси – 3 місця.

Кому вигідно аби білоцерківські АТО-вці та інші пільговики платили за проїзд у громадському транспорті? Дивіться у сюжеті: 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе