Лікарні Київщини так і не отримали закуплені апарати ШВЛ, а кошти зникли

Керівника департаменту охорони здоров'я, який укладав договір звільнили, однак коштів ніхто не повертає.

На Київщині розслідують зрив поставок апаратів штучної вентиляції легень та привласнення понад 10 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомляє прес-служба Київської облдержадміністрації, ініціював розслідування голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін. 

Зазначається, що у квітні поточного року за 15 апаратів ШВЛ заплатили 10,5 млн грн. Ці кошти, як 100% передоплату, Департамент охорони здоров’я заплатив ТОВ «Ліртон Груп». Договір особисто укладав керівник Департаменту охорони здоров'я. 

До 25 травня всі апарати ШВЛ вже повинні були надійти до лікарень Київщини, однак постачальник свої зобов'язання не виконав і кошти не повернув.

Керівника Департаменту звільнили на початку травня: 

«4 травня керівника Департаменту звільнили за невідповідність посаді. Проти нього порушено кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем під час здійснення закупівель медичного обладнання", - зазначають в адміністрації.

Повідомляється, що обласна влада змогла закупити певну кількість апаратів завдяки залученню бізнесу та інші каналів поставок.

Читайте також: ​У Білій Церкві за добу від COVID-19 одужали 7 осіб​​​.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе