На вихідних в дендропарку Олександрія відкриють експозицію лілійників

10 та 11 липня в Білій Церкві в дендропарку Олександрія відкриють експозицію лілійників. 

Як повідомляє прес-служба дендрологічного парку Олександрія, експозиція працюватиме з 11:00 до 17:00 протягом двох днів і буде розташована на території кафе "Олександрія", біля Китайського містка. 

Білоцерківці та гості міста зможуть не лише познайомитися з красенями лілійниками, неповторними і унікальними у своєму нескінченному різноманітті форм і забарвлень, а й придбати рослини.

Зокрема, під час експозиції будуть представлені рослини види роду Hemerocallis природно поширені на Далекому Сході, Китаї, Кореї, Японії. Також відвідувачі експозиції побачать колекцію видових та сортових лілійників, отримають фахову пораду стосовно питань вирощування, догляду та боротьби з шкідниками і хворобами.

Цікаво, що лілійник має ще одну назву «Красоднев», тому що тривалість цвітіння його квітки лише 1-2 дні, а загальна тривалість цвітіння дорослої рослини близько 25 днів. Перший сортовий лілійник «Apricot» створив у 1893 році Джордж Ельдо, а сьогодні зареєстровано вже понад 40 тисяч сортів.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе