У Білій Церкві не видають «пакунки малюка». Яка причина?

У Білій Церкві не видають «пакунків малюка», які мають видавати кожній породіллі ще в пологовому будинку. В деяких областях замість «бебі-бокса» батькам видають довідку, з якою необхідно піти в управління соцзахисту, а там щойно вони з’являться обіцяють зателефонувати. 

У Білій Церкві з травня поточного року породілля також не отримують обіцяних державою «пакунків малюка». Більше того, коли вони будуть у наявності ніхто не знає. 

Однак, через деякий час актуальність отримання бебі-боксу втрачається, адже більшість речей, які в ньому є, призначені для дітей першого місяця народження. 


Головна причина дефіциту «пакунків малюка» цього року – тендери. Так, для того, щоб закупити необхідні речі для бебі-боксу, участь у тендері взяли 13 учасників, а допустили до нього лише чотирьох. 

Ті, кому відмовили, пішли зі скаргою до Антимонопольного комітету і він узагалі скасував цю закупівлю. Організувати проведення нового тендеру займає від 70 днів до 3-х місяців. 

Тому Антимонопольний комітет замість «пакунку малюка» плануює запровадити виплату грошової компенсації. Зокрема, усі породілля, які народили дітей у 2020 році і не отримали бебі-бокси, отримають грошову компенсацію вартості «пакунку малюка». 

Коли саме та як даватимуть гроші, поки невідомо. Про це обіцяють повідомити згодом, оскільки це рішення ще має ухвалити уряд.

Читайте також: У Білій Церкві закривають протитуберкульозний диспансер, який облуговував половину всієї Київщини (ВІДЕО). 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе