У Білій Церкві зменшили ставку податку на землю для ОСББ і ЖБК

Сьогодні, 15 липня відбулося позачергове засідання 99-ї сесії Білоцерківської міськради. У зв'язку з тим, що на коронавірус захворів член виконавчого комітету, приміщення міської ради закрили на карантин. Тому позачергову сесію вирішили провести в Будинку органної та камерної музики. 

Єдиним питанням, яке розглянули депутати, стало рішення "Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Біла Церква на 2021 рік". 

Як повідомив депутат Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати підтримали рішення зменшити податок для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового фонду. Зокрема, у 2021 році скандальний земельний податок для ОСББ та ЖБК (які мають акти на постійне користування землею) таки зменшать 0,25% до 0,1%. 

«Дана правка допоможе нашим мешканцям ефективніше доглядати та модернізувати власні будинки, а також буде стимулом для оформлення земельних ділянок у власність.» - зазначив депутат. 

За словами депутата Київської обласної ради, «свободівця» Максима Запаскіна, наразі готуються позови до суду щодо оскарження відмов міської ради надати земельні ділянки у власність або користування ОСББ: 

«Нажаль, міська рада чинить спротив законному прагненню мешканців отримати землю під багатоквартирними будинками у власність або користування. А тому, поки що лише деякі ОСББ можуть похвалитися власною прибудинковою територією. Наразі, готуємо два позови до господарського суду щодо оскарження відмов міської ради надати земельні ділянки у власність або користування ОСББ Явір-22 та Запорізька-19. При цьому, фактично, у жодного будинку, який перебуває в управлінні ЖЕКів не визначена прибудинкова територія, відсутня належна землевпорядна документація. Водночас до складу тарифів утримання прибудинкової території ЖЕКі включають. Однак за що сплачують мешканці даних будинків - невідомо. Ситуація з Пролетарською 8 показово висвітлила цю проблему. Проте жодної реакції з боку міської влади.» - зазначив Максим Запаскін. 

Як у Білій Церкві обговорювали ставки податків та зборів на 2021 рік, дивіться у сюжеті.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе