"Біофарма" зібрала 50% необхідної плазми для виробництва експериментальної серії препарату від COVID-19

  • Біофарма в Білій Церкві
Компанія «Біофарма» зібрала близько 150 літрів плазми крові від 118 донорів, які перенесли коронавірус. Зібрана плазма буде використана для виробництва препарату від COVID-19.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Як зазначили в компанії «Біофарма», для створення першої експериментальної серії ліків необхідно зібрати 300 літрів плазми крові. 

«Не в усіх, кому поставлено діагноз, виробилися антитіла, а саме вони є головною зброєю проти хвороби. Проте відомо про випадки безсимптомного перебігу хвороби. Саме тому всі, хто здає плазму в наших центрах, проходять аналіз на наявність антитіл до COVID-19», - повідомив президент компанії Костянтин Єфименко.

Він закликав представників влади, бізнесу та громадських активістів допомогти в залученні донорів, які перехворіли коронавірусом. У випадку, якщо антитіла будуть виявлені в крові, забрану плазму використають для препарату від коронавірусу, якщо антитіл немає, то з донорської крові виготовляють інші препарати.

Крім того, у компанії повідомили, що наразі завершуються клінічні випробування застосування препарату "Біовен" у симптоматичному лікуванні коронавірусу. Даний препарат також виробляють із донорської плазми. Під час досліджень українські та міжнародні фахівці зазначили, що він знижує вираженість цитокінового шторму та дає змогу стабілізувати стан важких хворих.

«Попередні результати досліджень украй обнадійливі: в усіх, хто приймав «Біовен», спостерігають стабілізацію загального стану в строк до двох днів після введення препарату з подальшим зменшенням проявів дихальної недостатності", - наголосили в компанії.

Приєднатися до боротьбі з пандемією і здати “ковідну” плазму крові можна у плазмоцентрі компанії "Біофарма". Кожна донація може врятувати життя. Деталі за телефоном: 0800 600 003 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе