У Білу Церкву привезуть список чудотворних афонських ікон

У Білій Церкві в дендропарку Олександрія відбудеться виставка «Чудотворні ікони Святої гори Афон».

Це роботи грецьких ченців з монастирів Нового Афону. На виставці буде представлений список чудотворних ікон Пресвятої Богородиці:  

- Всецариця - ікона, іменована грецькою мовою “Пантанасса”, а українською – “Всецариця”, наділена благодаттю зціляти хворих на рак, а також від інших важких, часто невиліковних хвороб. Перед цією чудотворною іконою також моляться за визволення від чаклунства та залежності дітей від алкоголю і наркотиків.

Ікона “Всецариця” належить до іконографічного типу Панахранта, що в перекладі з грецької мови означає “Пренепорочна”, “Пречиста”. “Всемилостива” – друга назва ікон Богородиці даного типу. Загальною ознакою таких ікон є те, що Богородиця зображується сидячою на престолі з Немовлям Христом на колінах. Трон символізує царську велич і славу Божої Матері, найдосконалішої жінки з усіх народжених на землі. Ікона Божої Матері “Всецариця” відома з ХІІ століття, а з ХVII століття зберігається на Святій Горі Афон у Ватопедській обителі, біля східної колони собору. 

- Скоропослушниця - подає швидку допомогу і разраду всім, хто з вірою до Неї припадає. 

- Іверська  - моляться від нападів ворогів, про захист будинку і родини, від стихійних лих та пожеж, про добрі врожаї. Пам'ять 25, 26 жовтня. 


- Троєручниця - приносить добробут і стабільність в родині, допомагає при захворінні рук, ніг, очей, суглобів. Пам'ять 25 липня. 
 
- Достойно є - захищає від нещасних випадків, важких гріхів, допомагає вдало завершити важкі справи та у навчанні дітей. Пам'ять 24 червня.

- Ігуменя Святої Гори - допомагає знайти сенс життя, духовногт наставника і гідного чоловіка. Пам'ять 18 липня. 

- Пояс Богородиці - допомагає жінкам віднайти радість материнства, оберігає воїнів у поході. Пам'ять 13 вересня. 

- Чесні Дари Волхвів - моляться за здоров'я, щастя, добробут, благополуччя і навчання дітей. Пам'ять 6 січня. 

Відкриття виставки відбудеться 8 серпня о 12.30 біля музею дендропарку «Олександрія» (адмінкорпус). Відкриття виставки відбудеться з благословення та за участі митрополита Переяславського і Вишневського Олександра, керуючого Переяславсько-Вишневською єпархією Православної Церкви України. Після благословення чудотворні ікони певний час будуть розміщені у музеї дендропарку "Олександрія" для відвідування.

Довідки за телефонами: 34-05-51, 34-05-47 






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе