Всього за тиждень акції Apple подорожчали до $440

Всього за тиждень акції Apple подорожчали з $370 до $440, піднявши капіталізацію техногіганту до $1,88 трлн. Це дозволило компанії з Купертіно знов стати найдорожчою в світі, обійшовши Saudi Aramco, капіталізація якої становить $1,76 трлн.

Різке зростання відбулося після зібрання акціонерів 30 липня. На ньому були представлені результати за III квартал фінансового року (у США фінансовий рік триває з 1 жовтня до 30 вересня).

Результати вражають - виручка компанії склала $59,7 млрд, чистий прибуток - $11,25 млрд. Роком раніше показники становили $53,8 млрд та $10 млрд відповідно.

Традиційно найбільшу виручку компанії принесли продажі iPhone - 44%, комп'ютери та ноутбуки - ще 12%, інша техніка - 11%. Найбільше зростання показали сервіси компанії - iTunes, Apple Music, Apple TV, Apple Arcade тощо. Їх частка становить вже 22%, збільшившись за рік у абсолютних значеннях на $1,7 млрд.

Поштовх зростанню вартості акцій дали не лише фінансові успіхи. На зібранні акціонерів також було оголошено про дроблення акцій. У кінці серпня кожну акцію компанії буде розділено на чотири з відповідним зниженням їх вартості.

Подібний “спліт” вже неодноразово відбувався в історії Apple, востаннє у 2014 році, коли загальну кількість акцій було збільшено у 7 разів. Таким чином компанія намагається підтримувати попит на них серед дрібних інвесторів, які не готові одразу віддавати значні суми. Своєю чергою зростання попиту зазвичай призводить до збільшення капіталізації компанії.

І хоча саме дроблення ще не відбулося, його очікування вже впливає на вартість акцій, а фінансові експерти передрікають зростання капіталізації Apple до $2 трлн.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе