Військовий 72-ї бригади став найкращим навідником зенітної установки Сухопутних військ

  • 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців
  • 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців
  • 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців
  • 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців
  • 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців
На Рівненському загальновійськовому полігоні завершився конкурс на найкращу обслугу зенітної установки ЗУ-23 Сухопутних військ ЗСУ. Найкращим навідником став військовослужбовець 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців, старший солдат Артем Фрунзе. 

Про це повідомляє Армія Inform.

Артем Фрунзе за фахом ювелір, однак півтора роки тому вирішив повністю змінити своє життя. З самого дитинства він мріяв бути військовим. У 2006 році відслужив строкову зв’язківцем. Повернувся до цивільного життя, у якому займався виготовленням ювелірних прикрас. Однак потяг до військових наук таки переміг: хлопець уклав трирічний контракт, аби підсилити зенітний підрозділ та визволити Україну від проросійських окупантів.

Перемога серед навідників ЗУ-23 Сухопутних військ для Артема була неочікуваною. Це перші серйозні змагання в яких військовий брав участь: 

– Нам слід було поцілити в мішень, яка імітує БТР і встановлена на відстані приблизно 700–750 метрів від вогневих позицій. Інша мішень, яка імітує вертоліт, перебувала за понад кілометр від вогневих позицій. Мені вдалось зробити найбільше влучань по повітряній цілі, що й дозволило посісти перше місце серед конкурсантів, – розповів Артем.

За словами військового, до складу розрахунку  входять командир, прицільний, навідник, водій, який ще й підносить боєприпаси, та два заряджаючих. І саме від порозуміння серед команди залежить успішність виконання поставлених завдань.

У подальшому Артем Фрунзе серйозно замислюється про здобуття вищої військової освіти, шоб з часом отримати місце командира зенітної установки. Адже саме він визначає місце вогневої позиції, орієнтує й готує установку до бойового застосування, керує бойовою роботою номерів обслуги та стрільбою по цілях. Але найголовніше, чим переймається найкращий навідник уже зараз, – як зробити їхню колективну працю ще ефективнішою.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе