Борг – понад 5 млн грн: початок опалювального сезону на Білоцерківщині – на межі зриву

Опалювальний сезон на Київщині може не розпочатися вчасно. У «Київоблгазі» стверджують, що причиною цього є борги населення, які накопичились через карантин. 

Станом на 1 вересня населення Київщини заборгувало понад 76 млн грн. за послуги з розподілу газу. 

Найбільшими боржниками стали жителі Васильківського району, які заборгували понад 9 млн грн, Білоцерківського, Броварського та Бориспільського – по понад 5 млн грн.

Як зазначають у «Київоблгазі» такі борги накопичилися через урядове розпорядження про заборонену призупиняти газопостачання під час дії карантину і протягом 30-ти днів після його скасування.

«По закінченню карантинних дій всі стоятимуть перед необхідністю сплати за використані послуги, у іншому випадку компанія буде вимушена припинити постачання газу. Споживачі мають розуміти, чим більше зросте борг, тим складніше його погасити. До того ж доведеться відшкодовувати витрати за припинення і відновлення газопостачання», – наголосив голова правління АТ «Київоблгаз» Дмитро Дронов.

У компанії повідомляють, що ситуація з підготовкою до опалювального сезону – вкрай критична. Адже через неналежне фінансування наразі немає можливості проводити необхідні ремонтні роботи, що може призвести до зриву вчасного початку опалювального сезону. 
 
 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе