Буде спільне патрулювання. Учасники ТКГ провели позачергове засідання на тлі загострення на Донбасі

  • Учасники ТКГ провели позачергове засідання
Сьогодні, 9 вересня через загострення на Донбасі відбулося позачергове засідання Тристоронньої контактної групи. 

Як повідомила прес-служба Офісу президента, учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

Українська сторона зазначила, що забезпечить питання логістики і гарантії безпеки всім учасникам інспекції.

«Сьогоднішній день дає нам надію, що режим припинення вогню буде виконуватися і надалі всіма сторонами. З цією метою українська сторона буде задіяти будь-які механізми як в рамках ТКГ, так і в Нормандському форматі, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців і мирного населення», — зазначив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Незважаючи на режим припинення вогню, в зоні ООС спостерігається загострення. Зокрема, 6 вересня бойовики знову порушили грубо порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовий загинув, ще один отримав поранення. Після другого обстрілу Збройні сили України відкрили вогонь.

Також 6 вересня на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвався військовий автомобіль, в результаті чого двоє військових отримали поранення, один з них помер.

Днями ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін дав розпорядження з 7 вересня відкрити вогонь по українських позиціях біля селища Шуми. За його словами, Україна начебто порушує один з пунктів домовленостей щодо білоруського режиму припинення вогню. Українські військові спростовують звинувачення бойовиків. 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе