Кабмін змінив правила карантину в Україні та принцип зонування

  • Карантин
Кабінет міністрів змінив умови поділу регіонів на зони карантину, а також правила для кожної із зон. 

Відповідне рішення підтримали сьогодні, 16 вересня.

Згідно з новими правилами, рішення щодо встановлення «червоної зони» прийматимуть спільно з регіонами - державна та регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У «червону зону» потраплятимуть регіони з: завантаженістю понад 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів поспіль, перевищенням середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 15 днів у понад п'ять разів.

Посилюватимуть карантин в «червоних зонах» лише після прийняття спільного рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

«Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби», - заявив голова МОЗ Максим Степанов.

Окрім цього, зміни торкнулися й обмежень у кожній з зон.

У зеленій, жовтій і помаранчевій зонах правила проведення культурних подій стали однаковими. Їх можна влаштовувати із дотриманням правила: не більше однієї людини на п'ять квадратних метрів. Дозволена робота кінотеатрів і установ культури із заповненням не більше 50% в кожному окремому залі. Відповідальність за дотримання фізичної дистанції несе організатор. Заборону на проведення концертів зняли.

У помаранчевій зоні на вході в усі установи, куди приходять відвідувачі, необхідно буде на вході вказати площу приміщення, а також кількість людей, які можуть бути всередині. 

Також в помаранчевій зоні знімаються обмеження з роботи транспорту. Відтепер буде можна перевозити людей відповідно до кількості посадкових місць.

У разі, якщо більше 50% класів або груп школи чи дитсадка підуть на самоізоляцію, увесь заклад закриватиметься на карантин. 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе