У Мінську відбулася таємна інавгурація Олександра Лукашенка

  • У Мінську відбулася таємна інавгурація Олександра Лукашенка
У Мінську відбулася інавгурація Олександра Лукашенка. Тепер він офіційно вступив на посаду президента.

Про інавгурацію повідомило державне інформагентство «БелТА».

На церемонію інавгурації запросили кілька сотень людей. Серед них — вищі посадовці, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських ЗМІ, діячів науки, культури та спорту.

 Зранку 23 вересня біля Палацу Незалежності у Мінську, що є резиденцією Лукашенка, почали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для особистого транспорту перекрили. 

Приблизно об 11:00 до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександра Лукашенка. Говорили, що це може бути лише репетиція інавгурації, адже дату церемонії завчасно не повідомляли. Більше того, станом на 21 вересня про інавгурацію не знали навіть у ЦВК.

«У цей урочистий день президент присягає на вірність Батьківщині і народу з особливим почуттям. В ньому дуже багато гордості за білорусів, які з честю пройшли випробування на міцність, перш за все, своїх переконань. День вступу на посаду президента — це день нашої з вами перемоги, переконливої і доленосної. Ми не просто вибирали президента країни — ми захищали наші цінності, наше мирне життя, суверенітет і незалежність. і в цьому плані ми маємо ще чимало зробити», — сказав Лукашенко.

Диктатор підкреслив, що, «перебуваючи на краю світової кризи, необхідно повернути країну до безпечного життя, яка була в республіці завжди, дійти згоди заради майбутнього».

«І ми це зробимо. Я не можу, не маю права кинути білорусів, які пов’язали з державним курсом не тільки політичні уподобання, а й свою долю, майбутнє своїх дітей, усіх, хто в такий складний для Білорусі період залишився вірним країні і народу. Це ті, хто героїчно протистояв загрозу пандемії, проявляючи свої найкращі професійні та людські якості, хто зберіг здоровий глузд в умовах дезорієнтації суспільства. Державні службовці і люди в погонах проявили стійкість, мужність і монолітність», — зазначив Лукашенко.

«Нашій державності був кинутий безпрецедентний виклик — виклик неодноразово відпрацьованих безвідмовних технологій знищення незалежних держав. Але ми виявилися в числі дуже небагатьох — навіть, може бути, єдині, — де „кольорова революція“ не відбулася. І це вибір білорусів, які ні в якому випадку не хочуть втратити країну», — сказав Лукашенко.
Він зазначив, що ці події дозволили «переконатися в тому, що білоруси в абсолютній більшості люблять свою землю, бажають їй миру, спокою і процвітання». 


 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе