У Польщі заявили про створення перших у світі ліків від COVID-19

  • Ліки від коронавірусу
Фармкомпанія з Любліна заявила, що створила перші у світі ефективні ліки проти коронавірусу. За словами представників компанії Biomed Lublin, препарат на основі плазми осіб, котрі одужали від covid-19, містить антитіла, що вбивають коронавірус.

Про це 23 вересня повідомляє «Польське радіо».

Зазначається, що препарат повинен ще пройти низку клінічних випробувань. Однак його ефективність вже вивчили у лабораторії професора Кшиштофа Пирця з Малопольського центру біотехнологій у Кракові.

«Результати, які ми отримали, свідчать про те, що насправді ми зупиняємо вірус на дуже високому рівні, що дозволяє нам сподіватися, що підготовлений продукт відповідатиме сподіванням усіх нас», – пояснив професор у відеозверненні.

Клінічні дослідження будуть проводити, зокрема, лікарі у Любліні, Битомі, Білостоку та Варшаві. Роботи над створенням ліків тривали від березня. 

Нагадаємо, що білоцерківська фармацевтична компанія «Біофарма» завершила клінічні дослідження застосування імуноглобуліну «Біовен» у лікуванні важких випадків зараження COVID-19. Згідно з результатами, препарат дозволив пацієнтам швидше побороти лихоманку та значно зменшив кількість летальних випадків серед хворих.

Препарат «Біовен» ─ це імуноглобулін, тобто в його основі вироблені антитіла з крові людини. Доки вчені Міжнародного альянсу компаній-розробників ліків проти COVID готували препарат з гіперімунного імуноглобуліну, тобто виробленого з крові людини, зараженої коронавірусом, українські науковці вирішили використати звичайний. 

Як розповів президент "Біофарми" Костянтин Єфименко, застосування звичайного імуноглобуліну без специфічних до COVID-19 антитіл вже збільшує шанси на одужання в рази, а звільнення стаціонару відбувається швидше. 

Читайте також: Коронавірус не відступає: Хвороба забрала життя ще двох жителів Білої Церкви.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе