Виші — на дистанційне навчання, школи — на канікули. Як зміниться навчання через погіршення ситуації з COVID?

У зв’язку зі стрімким збільшенням кількості хворих на коронавірус, вищі навчальні заклади тимчасово будуть переведені на дистанційне навчання. 

Відповідне рішення ухвалили під час наради у президента, розповів голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

«Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже маємо кілька спалахів зараження співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка», — зазначив Радуцький. 

Крім цього, у школах раніше мають розпочатися осінні канікули, ніж це було заплановано. 

 «Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня», — вважає глава комітету.

У вівторок, 13 жовтня, має відбутися засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Там мають схвалити пропозиції щодо розширених шкільних канікул та дистанційного навчання у ВНЗ. 

Канікули в школах планують подовжити до двох із половиною тижнів, розпочнуться вони згідно з рекомендаціями МОЗ, в четвер, 15 жовтня, а на навчання - у понеділок, 2 листопада.

«Завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул від 15 до 30 жовтня включно», - написав у Telegram т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет. 

При цьому, садочки працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря. 

Нагадаємо, що в Білій Церкві наразі на карантин закриті 5 шкіл. З сьогоднішнього дня, з 12 жовтня на дистанційне навчання переведені учні з 5 по 11 класи Білоцерківської ЗОШ №9. 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе