Освоєння Місяця: NASA підписало угоду із сімома країнами про видобуток копалин

  • NASA
Американське аерокосмічне агентство NASA підписало угоду «Артеміда» (Artemis) з агентствами Австралії, Великої Британії, Канади, Італії, Японії, Обʼєднаних Арабських Еміратів та Люксембургу.

Як повідомляє NASA, угода встановлює принципи освоєння Місяця. Також вона регламентує видобуток на ній корисних копалин.

Підписаний пакт в рамках Міжнародного конгресу астронавтів, який проходив онлайн, повинен запобігти потенційним конфліктам в космосі. Росія і Китай договір не підписували.

Угода передбачає створення «зон безпеки» навколо майбутніх баз для визначення територій підприємств. Також вона дозволить запобігти втручанню з боку країн-конкурентів. У ній прописані правила в рамках міжнародного законодавства.

NASA рамках проєкту «Артеміда» планує до 2024 року висадити на Місяць першу жінку і наступного чоловіка-астронавта, а також до 2028 року провести стаціонарне дослідження поверхні Місяця. Очікується, що отримані завдяки «Артеміді» знання є необхідними для здійснення місії з відряджання людини на Марс. У липні NASA і Японія домовилися про спільне освоєння Місяця.

Читайте також: Туристка повернула до Помпеїв викрадені артефакти, бо 15 років вони приносили їй нещастя.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Теги: NASA Місяць
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе