Історична знахідка: науковці з NASA виявили воду на сонячній стороні місяця

  • науковці з NASA виявили воду на сонячній стороні місяця
Ознаки води знайдено в кратері Клавіуса, що розташований у південній півкулі Місяця.

На освітленій стороні Місяця вперше за історію досліджень виявили ознаки води. Про це повідомив голова агентства NASA Джим Брайденстайн у Twitter.

"Ми вперше підтвердили наявність води на освітленій сонцем стороні Місяця завдяки даним, отриманим з телескопа SOFIA. Ми поки не знаємо, чи зможемо використовувати її як ресурс. Пошук води на Місяці має ключове значення для наших дослідницьких планів у рамках програми Artemis", – написав Брайденстайн.

Зазначається, що відкриття було зроблено в рамках досліджень, які проводилися на стратосферній німецько-американській обсерваторії SOFIA. Ознаки води знайдено в кратері Клавіуса, що розташований в південній півкулі Місяця. За даними досліджень, у кубічному метрі ґрунту кратера міститься близько 300 мілілітрів води. 

Раніше в NASA повідомляли, що програма Artemis складатиметься з трьох етапів, перший із яких – непілотований політ корабля Orion навколо Місяця, – мав бути реалізований вже у другій половині 2020 року. На другому етапі, у 2022 році, був запланований обліт земного супутника з екіпажем на борту. На третьому етапі місії, у 2024 році, NASA планувала здійснити висадку астронавтів на поверхню Місяця. Однак через обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусної інфекції, розробка пілотованої місії була призупинена.



Читайте також: Ілон Маск: яким може бути прапор першої колонії на Марсі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе