Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів – НАЗК

  • Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів – НАЗК
Суд позбавив НАЗК доступу до держреєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади і переможців виборів.

Про це йдеться на сайті Національної агенції з питань запобігання корупції.

Зокрема, Конституційний Суд України позбавив національного агентства з питань запобігання корупції доступу до держреєстру, необхідного для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. 

«Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений. КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів. Щоб дозволити призначити кандидатів на роботу, інші голі обласних, районних рад та їх заступників, можна лише після проходження ними спецперевірок», - зазначають в НАЗК.

Таким чином КС фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, оскільки призначення кандидатів обраних на посади голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

«Конституційний Суд своїм рішенням не зменшує антикорупційну систему в Україні, а паралізує роботу органів місцевого самоврядування та загального державного апарату», - зазначила голова НАЗК.

Нагадаємо, що днями Конституційний суд, за поданням нардепів "ОПЗЖ" та "За майбутнє" скасував деякі антикорупційні законодавчі норми. Це дозволить чиновникам-корупціонерам уникати кримінальної відповідальності за незаконне збагачення:


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе