У Києві почали перетворення Палацу спорту на госпіталь для хворих на COVID-19

  • У Києві почали перетворення Палацу спорту на госпіталь для хворих на COVID-19
Міністерство охорони здоров’я розпочинає процес розгортання мобільного госпіталю на території Палацу спорту у Києві. 

Про це в інтерв'ю "Сегодня" розповів головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Уже є попередні кошториси, які доопрацьовують. Ми зібрали потреби щодо обладнання, дали завдання ДП Медичні закупівлі, щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти, й починаємо розгортати шпиталь у Палаці спорту», — сказав він.

За словами Ляшка, у польовому госпіталі, окрім ліжко-місць з підведеним киснем, мають розмістити реанімаційні відділення та кімнати для медичного персоналу.

Водночас представник МОЗ попередив, що відкриття тимчасових госпіталів повністю не вирішить проблему з перевантаженістю лікарень, оскільки медичних працівників вкрай не вистачає.

«Зі збільшенням кількості медичних ліжок проблема збільшення кількості медичного персоналу не вирішиться сама собою, адже лікар — це професія, яка здобувається роками», — сказав Ляшко.

Нагадаємо, що в лікарнях Білої Церкви також закінчуються місця для пацієнтів, хворих на коронавірус. При цьому, місцева влада, від ідеї створення спецлікарні - відхрещується.

У місті вже завантажені і Білоцерківська міська лікарня №1, і лікарня №3, хворих вже приймає районна лікарня. Ще наприкінці весни у місті лунали пропозиції про створення спецлікарні на території колишньої поліклініки Росава. Однак, лікарня з майновим комплексом палацу культури Росава та спортивним комплексом відійшла у приватні руки підприємства "Альтера Віта".

Де лікуватимуть хворих на коронавірус, коли ми сягнемо піку, дізнавалися наші журналісти:

 
 



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе