Центр крові просить допомоги: через карантин поменшало донорів

  • Центр крові просить допомоги: через карантин поменшало донорів
Під час карантину кількість донорів значно зменшилася. Саме тому Київській обласний центр служби крові, який розташований у Білій Церкві,  просить людей, які не мають проблем зі здоров'ям, здавати свою кров. Що потрібно для донорства і як підготуватися — читайте у матеріалі.

Чому саме зараз потрібні донори

Як повідомляє Центр крові на своїй сторінці у фейсбуці, потреба у компонентах крові дуже висока. У зв’язку з карантином донори стали менше звертатися до центру.

Щоб забезпечувати потреби лікувальних закладів області в компонентах крові, необхідна допомога: 

«Щодня пацієнтам лікарень м. Білої Церкви необхідні компоненти донорської крові, основними групами пацієнтів є люди з травмами, вагітні та породіллі, онкологічні хворі, діти та пацієнти хірургічного профілю. Донорська кров - безцінна, оскільки немає синтетичних аналогів у світі. У зв’язку з карантинними заходами зараз гостро стоїть питання забезпечення компонентами донорської крові пацієнтів.» - зазначають у Центрі крові. 

Хто може стати донором крові?

Стати донором може людина, якій виповнилось 18 років та яка має вагу не менше 50 кілограм. Перед здачею крові вимірюють тиск та анкетують. 

Для здачі крові є абсолютні та тимчасові протипокази.

За абсолютних, людина не може бути донором зовсім. Наприклад, якщо має ВІЛ або вірусний гепатит.

Серед тимчасових протипоказів є вживання алкоголю, інфекційні чи алергічні захворювання, вагітність, період лактації тощо.

Зі списком протипоказів можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як підготуватися до здачі крові?

За три дні до здачі крові не приймати анальгетики та аспірин, а також ліки, які їх містять.

Напередодні не вживати жирної, смаженої та молочної їжі. Протягом двох діб не пити алкоголь та не палити протягом двох годин до здачі.
Добре виспатися та поснідати.

Що робити після здачі крові?

Відпочити, поїсти та випити солодкий чай. Протягом двох діб опісля потрібно регулярно харчуватися та пити багато води. А впродовж 12 годин бажано уникати фізичних навантажень.

Як часто можна здавати кров?

Повторно кров можна здати за 60 днів.

Для забезпечення запасу компонентів донорської крові, Центр крові працюватиме у суботу, 7 листопада. Прийом донорів відбувається за адресою: Біла Церква, бул. Олександрійський, 171. При собі необідно мати паспорт та ідентифікаційний код. Додаткову інформацію можна отримати за тел. 098 639 30 76 і 063 532 78 86.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе