Керівники гуртків та секцій Білої Церкви планують вийти на протест проти обмеження їх роботи під час карантину

У Білій Церкві пропонують скасувати рішення виконавчого комітету щодо заборони у місті на час карантину проведення групових занять, роботи гуртків та секцій. 

Завтра, 13 листопада керівники гуртків та секцій Білої Церкви планують вийти на мирну акцію протесту, метою якої є скасування рішення виконавчого комітету №670 від 10 листопада "Про встановлення обмежувальних протиепідемічних заходів на період карантину на території міста Білої Церкви". 

Про акцію протесту на своїй сторінці у facebook повідомив Максим Коноплястий. 



Мітинг розпочнеться о 10:00 на площі перед міською радою. 

Нагадаємо, що згідно з рішенням №670, з 11 листопада в Білій Церкві на період карантину заборонено проведення групових занять, робота гуртків та секцій. Дане рішення стосується об'єктів комунальної власності та приватної форми власності (в тому числі центрів розвитку дитини). Також заборонена робота читальних залів у бібліотеках, проведення масових, культурних розважальних заходів у приміщеннях бібліотек, робота дитячих кімнат у фітнес-центрах та спортивних клубах. Під заборону не підпали лише індивідуальні заняття у гуртках. 

Керівники гуртків та батьки дітей у соціальних мережах обурюються рішенням виконавчого комітету: 

"Протокол 36 комісії з ТЕБНС від 06.11.20р., де зазначено: з 9.11.20р. м. Біла Церква - у "помаранчевий зоні". Постанова Кабміну 641: 
- на території регіону, в якому установлено "помаранчевий" рівень епідемнебезпеки забороняється відвідування закладів освіти здобувачами групи більше ніж 20 осіб ( до 20 - дозволено);
- п.16: додатково можуть застосовуватися обмежувальні заходи, встановлені органами місцевого самоврядування в межах компетенції. 
Як бачимо, наша міськрада намагається надати пріоритетність здоров'ю мешканців, але шкода, що це все відбувається шляхом позбавлення права особистості на вільний розвиток, що рано чи пізно відобразиться на рівні суспільства, залишеного без нормального спілкування та соціально-громадського досвіду.
На жаль, останнім часом все більше нас обмежують і водночас не створюють реальних умов для соціального захисту та забезпечення. 
Можливо слід виконавчому органу надавати РЕКОМЕНДАЦІЇ та залишати громадянам право САМОСТІЙНО вирішувати їх участь у спортивних секціях та освітніх установах із кількістю осіб від 2 до 20, що є дозволеним, у здійсненні покупок у представників малого бізнесу, де хоча б можна уникнути скупчення людей, у відвідуванні кафе, ресторанів та інших закладів. Адже, більшість населення є свідомим та здатним подбати про себе краще, аніж це робить зараз держава!" - пише Олена Калиманова. 

"Від сьогодні в нашому місті не можуть працювать гуртки...Спотривні, музичні, танювальні...Тобто сотні викладачів, тренерів, таких як я залишаються без роботи, відповідно без доходу. У нас діти, сім'ї, квартплата, податки (яких ніхто не відміняв!!!)...Ресторатори нашого міста вже звернулись до мера, записали відеозвернення. Дуже надіюсь, що воно їм допоможе!! Хочу запропонувати всім викладачам, тренерам, об'єднатись, та захищати свій добробут, майбутнє та роботу!! Я ХОЧУ ПРАЦЮВАТИ!! Я ЛЮБЛЮ СВОЮ РОБОТУ!!" - зазначає Леся Николаєнко, керівник школи східних танців "Хабібі". 






Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе