«Я ж приречений на війну»: Львівські співаки презентували кліп про історію Героя України, військовослужбовця 72-ї ОМБр Андрія Кизила

Я ж приречений на війну, 
Але це не моя провина. 
Я ж воскресну, та не прощу,
Що не я виховую сина…

Історія Героя України, військовослужбовця 72-ї ОМБр Андрія Кизила, який загинув у бою за Авдіївку на початку 2017 року, маючи лише 23 роки і семимісячного сина, стала основою пісні про війну «Настав час». 

Як повідомляє Аrmyinform, презентували пісню і відеокліп троє відомих львівських співаків – В’ячеслав Сінчук, Андрій Капраль (вокальна формація «Піккардійська Терція») і Зіновій Карач (гурт Wszystko). Уся композиція і знятий на неї кліп – як оголений нерв, дуже емоційний. 

За словами самих музикантів, історія Андрія Кизила – це історія лише одного Героя. А їх – тих, хто за останні шість з половиною років під час російсько-української війни віддав за незалежність та цілісність України найдорожче – власне життя.

Вдова Андрія Кизила Оксана Кизило розповідає, що до війни її чоловік мав три найзаповітніші мрії: вивчити англійську мову, служити у спецназі і взяти участь у миротворчій місії за кордоном:

– Тоді, у 2013-му, він говорив: «У нас війни не буде». На жаль, слова Андрія не справдилися – уже незадовго Україну охопила війна… Мій чоловік з великою честю їхав на схід захищати нашу землю. Відстояти Україну стало справою його життя. Зараз мені дуже болить, що українці збайдужіли… Байдужість була і в 2014-му, є вона й у 2020-му. Але щорік, на жаль, все більша і більша. Нові загиблі вже нікого не дивують… У мене росте дитина, яка постійно питає за тата… І я дуже боюся часу, коли син опиниться в суспільстві, яке знівелює і знецінить подвиг його тата. А таких сімей, як наша, по всій країні – тисячі. І всім їм дуже боляче, що так швидко міліє пам’ять народу… 

Андрій Кизило у травні 2014 року був зарахований до складу 72-ї окремої механізованої бригади (в/ч А2167, м. Біла Церква). З липня 2014 року брав участь у бойових діях в Донецькій області. Став командиром роти в 21 рік. Учасник боїв за село Петрівське Волноваського району та село Новоласпа Бойківського району. Понад півтора року особовий склад роти під командуванням старшого лейтенанта Кизила тримав оборону в полях у районі міста Волноваха.

У 2015 році Андрій був визнаний найкращим командиром роти в секторі «М». Згодом призначений заступником командира 1-го механізованого батальйону 72 ОМБр.

Загинув 29 січня 2017 року від осколкового поранення під час бою з угрупованнями російських окупаційних військ в промисловій зоні міста Авдіївка. Пізніше Андрія Кизила посмертно нагородили званням Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе