У Міненерго анонсували подорожчання електроенергії для населення

  • тарифи на світло
Рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення буде прийнято найближчим часом. Це необхідно для того, щоб стабілізувати розбалансований ринок.

Про це на брифінгу сказав в. о. міністра енергетики Юрій Бойко.

"Завдання надзвичайно складне. В умовах, коли статки населення об'єктивно в цьому році постраждали від карантинних вимушених заходів внаслідок пандемії", - сказав він.

За його словами, протягом останніх півтора місяця ведеться робота, щоб "прийняти рішення по цьому найбільш проблемному і болючому питанню".

"Думаю, що вже наступного тижня буде готове до прийняття рішення, яке буде передбачати максимально збалансований та максимально м'який підхід в частині тарифів для побуту", - анонсував Бойко. 

За словами в.о. міністра,  середньозважена вартість доставки (тариф на передачу "Укренерго", тариф на розподіл оператора системи розподілу, а також тариф на поставку постачальника універсальних послуг) електроенергії від електростанції до будівлі становить 1,03 грн.

"А середньозважена ціна 1 кВт-год для середньозваженого споживача за останні місяці становить 1,04 грн. По суті в рамках поточної моделі ПСО оплачується виключно доставка", - пояснив він.

Проте у грудні, за його словами, у грудні тариф "Укренерго" із 24 копійок за кВт-год підвищується до 31 коп. Таким чином, у грудні доставка для всіх категорій споживачів зростає на 7 копійок.

Раніше повідомлялося, що "Білоцерківвода" планує підняти тарифи на воду.

Читайте також: Заступниця міністра юстиції разом із делегацією королівства Новергії відвідали офіс пробації та виправну колонію у Білій Церкві.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе