Міська лікарня №1 аврально взимку готується до хворих на коронавірус

На початку пандемії коронавірусу у Білій Церкві опорним закладом для лікування хворих визначили міську лікарню №3. А як запасний варіант – міську лікарню №1. Проте, якщо до Третьої лікарні закуповували необхідні апарати ШВЛ та робили кисневу розводку за кошти місцевого бюджету та за кошти благодійників, то у міській лікарні №1 до осені жодних підготовчих кроків фактично не робилося.

Та вже у серпні в реанімаційне відділення МЛ№1 почали переводили хворих з симптоматикою коронавірусу, але без позитивного тесту на COVID19 з МЛ №3. І кожного дня таких хворих ставало все більше. При цьому лікарня №1 навіть не мала заключного договору з Національною службою здоров’я України на оплату лікування таких хворих та доплати медикам.

Про те, що влада не готувалася вчасно до збільшення кількості хворих на коронавірус, свідчать і дані з сайту публічних закупівель Prozorro.

Так, лише 18 листопада 2020 року КНЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №1» заключила договір з МПП «АГАЧ» на капітальний ремонт неврологічного відділення, який підприємство має виконати до 31 грудня 2020 року. Вартість робіт – 199 981, 20 грн. Роботи мають проводитися в авральному темпі, про що йдеться у додатку до договору, а саме: у 3 зміни 7 днів на тиждень! Також 3 грудня 2020 року лікарня укладає договір з тим же підприємством на роботи з ремонту стелі та стін на суму ще на 49 992 грн.

Для того, щоб зрозуміти, чи багато витрачається на ремонт колишнього неврологічного відділення, варто порівняти інші витрати лікарні. Так, у квітні 2020 року був заключний договір з ТОВ «Білоцерківрозторгопт» на суму 1 396 750,80 грн, а в липні ще один договір з цим же підприємство на суму 298 298, 40 грн. Ці кошти виділялися на ремонт окремих приміщень третього поверху поліклініки, а саме тих кабінетів, де ведуть прийом сімейні лікарі амбулаторії №6 Центру первинної медико-санітарної допомоги №2. Саме в цих відремонтованих приміщення за участю міського голови Геннадія Дикого знімався відеосюжет про те, як влада міста буцімто дбає про комунальну медицину. 

Хоча депутати БМР ще на весні звертали увагу міського голови на те, що потрібно почати готувати колишнє неврологічне відділення, яке розташовано окремо від інших приміщень, під палати для хворих на короновірус. 

Наразі ремонті роботи тривають. А хворі на пневмонію, які не можуть вміститися в пульмологічному відділенні, отримують лікування в гастроентерологічному, наражаючи на небезпеку заразитися вірусним захворюванням тих пацієнтів, які лікують хвороби кишково-шлункового тракту. Варто додати, що і пульмологічне, і гастроентерологічне відділення МЛ №1 так само гостро потребують ремонту хоча б для початку санвузлів. Один із пацієнтів Олександр Бодрієв, який лікується від пневмонії у відділенні гастроентерології, виклав відеоролики у соцмережу Facebook, в яких показує, що хворим немає де помитися, адже у відділенні немає бойлера для підігріву води: 

 
Читайте також: Графіки та групи ризику: у МОЗ розповіли про підготовку до вакцинації від коронавірусу в Україні.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе