Творці ріжка: Білоцерківський молочний комбінат постачає молоко для морозова у МакДональдз

Складно знайти людину, яка бодай раз не зайшла у МакДональдз за майже культовим смаколиком — морозивом ріжок. По-перше, це смачно. А по-друге, кожна придбана порція морозива — це підтримка українського виробника.

Ви знали, що все морозиво мережі МакДональдз, яке продається на території України, зроблено на Київщині? Компанія МакДональдз прагне якомога більше інгредієнтів купувати "на місці", адже так вона підтримує національного виробника. Однак це не означає, що стати постачальником МакДональдз легко.

Як повідомляє LIGA.net Білоцерківський молочний комбінат (БМК) постачає молочні суміші для морозива та шейків МакДональдз.

Таємний рецепт

Білоцерківський молочний комбінат спочатку будувався з урахуванням того, що там виготовлятимуть продукти для МакДональдз — плани компаній про співпрацю лягли в основу проєктування виробництва. Компанія постачає для МакДональдз два види молочних сумішей — для шейків та м’якого морозива, які готують за унікальним рецептом.


На початку співпраці з новим постачальником МакДональдз обов’язково підписує кілька документів, які, зокрема, передбачають нерозголошення фірмових рецептів компанії. Така сама угода підписана і щодо рецепта молочної суміші для морозива, виробленого БМК. При цьому у МакДональдз наголошують, що партнерські відносини з усіма постачальниками будуються насамперед на етиці, взаємній довірі та орієнтації на довгострокову співпрацю.

"Ми працюємо з БМК понад десять років і охоче співробітничаємо з компанією, яка є флагманом у цій сфері. У БМК велика експертиза з виробництва молочних продуктів, комбінат постачає продукцію найвищої якості", — розповідає Олег Атанов, керівник відділу з організації постачання МакДональдз Україна.

Скільки морозива з’їдають українці

Один ресторан продає у середньому до трьох тонн морозива на місяць. Найбільше його з’їдають у Києві, Одесі, Харкові та Дніпрі. Улюблене морозиво українців — МакФлурі, потім ріжок, на третьому місці МакСанді. Топ-3 найпопулярніші топінги — карамель, шоколад і полуниця. 

Частота перевірок



Раз на рік БМК проходить аудит незалежної аудиторської компанії, схваленої МакДональдз, на відповідність високим стандартам якості та безпеки. 

Також існує окремий аудит із соціальної відповідальності постачальників. Крім того, МакДональдз цікавить, наскільки люди, які беруть участь у виробництві, задоволені роботодавцем і чи відповідають умови праці на підприємстві міжнародним стандартам. 

Перевіряється і сам продукт. Так само, як й інші інгредієнти у МакДональдз, молочні суміші періодично відправляють до спеціальної лабораторії у Мюнхені, де їх перевіряють на відповідність специфікації МакДональдз. Фокус-групи наосліп дегустують зразки молочних сумішей і ставлять оцінку.

Щороку там обирають морозиво-еталон від одного з постачальників, продукт якого максимально відповідає стандарту за смаком, кольором і запахом.

 За минулі кілька років молочні основи БМК входять до топ-3 найкращих на континенті.

Як з молочної суміші готують морозиво

Молочну суміш у рідкому вигляді заливають у спеціальну комбомашину в ресторані та вимішують до ніжної кремової текстури. Коли клієнт замовляє морозиво, працівник натискає кнопку машини і молочна суміш проходить через холодні труби, перетворюючись на густе і неймовірно смачне морозиво. Морозиво готується відразу після замовлення впродовж декількох секунд, що дозволяє максимально зберегти ніжний вершковий смак і м’яку структуру десерту. 


До складу ріжка та інших видів морозива у стаканчиках входить одна й та сама суміш, відрізняються лише топінги. До речі, цього року топінги, які раніше МакДональдз імпортував, теж стали українськими, їх виробляє компанія Аграна Фрут, яка вирощує полуницю для потреб МакДональдз в тому числі й в Україні.

Чим відрізняються суміші для приготування морозива і для молочних шейків

В основі для морозива є ваніль, а в шейках її немає. Також для їх приготування використовують молочні суміші різної жирності: 3,5% і 2,5% відповідно.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе