"Нафтогаз" попередив Білоцерківську ТЕЦ про можливе припинення постачань газу

  • "Нафтогаз" попередив Білоцерківську ТЕЦ про можливе припинення постачань газу
Підприємство не сплатило жодної гривні за газ у жовтні та листопаді

ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" знову поставило під загрозу теплопостачання жителів масиву Леваневського. Через різке зростання заборгованості підприємства за газ, постачання палива на Білоцерківську ТЕЦ може бути припинено.

Про це повідомляє прес-служба групи "Нафтогаз".

"У разі відсутності оплати Білоцерківська ТЕЦ має самостійно припинити газоспоживання з 7:00 1 січня 2021 року. Якщо підприємство не виконає цю вимогу, транспортування та розподіл природного газу можуть бути припинені у встановленому законодавством порядку із залученням відповідних операторів газотранспортної системи та газорозподільних мереж", - зазначають у компанії.

За даними групи "Нафтогаз", загальна заборгованість Білоцерківської теплоелектроцентралі за газ досягла 0,6 млрд грн при мінімальному платежі для забезпечення безперебійного газопостачання у січні 163 млн грн. При цьому підприємство зовсім не платило за газ у жовтні та листопаді і це свідчить, що обов’язкові для ТЕЦ за законодавством України поточні рахунки із спеціальним режимом використання не працюють.

Як наголосили у групі, рівень розрахунків Білоцерківської ТЕЦ за газ недостатній, відповідно до вимог затвердженого урядом положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів. Наразі правових підстав для постачань природного газу теплоелектроцентралі у січні 2021 року немає.

"Нафтогаз" вжив усіх можливих заходів для уникнення загрозливої ситуації, що склалася у місті Біла Церква внаслідок грубого порушення ПрАТ "Білоцерківська теплоелектроцентраль" вимог чинного законодавства та умов укладених із компанією договорів постачання природного газу. Ми закликаємо власників підприємства та новообрану місцеву владу негайно втрутитися у ситуацію, що може зіпсувати новорічні свята десяткам тисяч мешканців міста. Сподіваюся, що вирішити проблему допоможе урядовий антикризовий штаб, що вже розпочав роботу", - повідомив перший заступник голови правління групи "Нафтогаз" Сергій Перелома.

Раніше повідомлялося, що КП «Білоцерківтепломережа» має намір збільшити тарифи на опалення в Білій Церкві.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе