Ефективність вакцини Sinova, яку планує закупити Україна, виявилася нижчою за 60% - ЗМІ

Останні клінічні випробування в Бразилії показали, що вакцина від коронавірусу, розроблена китайською компанією Sinovac, має ефективність меншу за 60%.

Про це повідомляє UOL, посилаючись на свої джерела. 

Разом з тим портал наголошує, що препарат досяг мінімального, з точки зору Всесвітньої організації охорони здоров’я та бразильського Національного агентства з санітарного нагляду (Anvisa), рівня ефективності в 50%, що дозволяє використовувати її для імунізації населення. 

Біомедичний центр Бутантан в Сан-Паулу, який співпрацював з Sinovac для виробництва вакцини в Бразилії, планує опублікувати загальні результати щодо ефективності у вівторок, 12 січня.

Нагадаємо, що 30 грудня Україна підписала договір про постачання 2 мільйонів доз вакцини від китайської компанії Sinovac Biotech. Перша партія вакцини буде поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї або регуляторами в одній з певних країн. 

За офіційними даними, китайська вакцина від коронавірусу показала 78% ефективності на третій фазі досліджень в Бразилії. На відміну від вакцин виробництва компаній Moderna і Pfizer/BioNTech, її можна зберігати в стандартному холодильнику при температурі від -4 до +2 градусів Цельсія, що спрощує і здешевлює її транспортування і зберігання.

Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві за добу +66 нових хворих на коронавірус, 26 людей одужали.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе