Тарифи на газ для населення знизять: Кабмін ввів держрегулювання на час карантину

Кабінет Міністрів на тлі масових протестів у різних куточках України запровадив державне регулювання цін на газ. Це стосується лише побутових споживачів.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Кабміну 13 січня, повідомляє 24 канал. 

Кабінет міністрів України запровадив державне регулювання цін на газ. Планується встановити ціну на рівні 6,99 гривні за кубічний метр газу для побутових споживачів.

"Наразі це найнижча ціна на українській біржі. Водночас деякі облгази сьогодні продають газ для побутових споживачів по 10 гривень і навіть вище. Тобто, пропонується зменшення ціни на газ майже на 30%",– написав прем'єр Денис Шмигаль у телеграмі.

Шмигаль також дав доручення Міненерго, Мінекономіки та Мін'юсту невідкладно підготувати проєкт постанови КМУ про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень.

Очільник Міненерго Юрій Вітренко заявив, що рішення про зниження тарифів на газ на 30% запрацює вже з лютого. Тобто з 1 лютого всі споживачі України будуть сплачувати суттєво менше за природний газ.

"Окрім цього, є низка рішень щодо цін за розподіл газу – так звана абонплата. Також ми опрацювали це з профільним комітетом, депутатами Верховної Ради – проситимемо про прийняття відповідного законопроєкт і зниження ціни в галузі розподілу газу і зменшення цієї абонплати", – додав Шмигаль.

Читайте також: Ряд комунальних підприємств Білої Церкви отримають фінансову допомогу з міського бюджету.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе