Техогляд транспорту планують зробити обов'язковим: Коли саме

Технічний огляд транспорту в Україні повинен бути обов'язковим. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, таке рішення може вступити у дію вже з 2022 року, повідомляє "РБК-Україна".

За словами Криклія, вводити обов'язковий техогляд будуть поступово, спершу розпочнуть з переобладнаних автівок, які ввозяться вперше. Наразі такий транспорт проходить сертифікацію.

"Дотримання транспортних технічних вимог і контролю важливі. Але це має бути м'яко, щоб не викликати негативну реакцію і опору населення. Тому що багато згадують Державтоінспекцію, коли там були суцільні черги і за якусь гривню все це продавалося",– заявив Криклій.

Проходження техогляду є вимогою ЄС: 

"Саме такий пункт є в документах щодо євроінтеграції і входить до зобов'язань у виконанні Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Це насамперед стосується екологічних норм. Наприклад, у непромислових містах основним фактором забруднення є саме транспорт. Транспорт – це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів",– розповів Криклій.

Нагадаємо, що обов'язковий техогляд в Україні скасували у 2011 році.

Читайте також: Білоцерківську поліцію реорганізували.





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе