Подорожуйте як гурмани: На Київщині створять сучасний гастрономічний тур

  • Подорожуйте як гурмани: На Київщині створять сучасний гастрономічний тур
На Київщині у 2021 році планують створити сучасні гастрономічні тури для залучення туристів.

Про це повідомляє пресслужа Київської обласної держадміністрації (КОДА).

КОДА підписала з Всеукраїнською асоціацією гастрономічного туризму меморандум про партнерство та співпрацю, яким передбачено розробку гастрономічного маршруту Київщиною. Його учасниками стануть пивовари, винороби, сировари, фермери, туроператори, ресторатори і власники готелів.

Туристичні маршрути невеликими господарствами дуже популярні в Європі, вони навіть діляться тематично: дороги вина, дороги смаку, дороги вина та смаку – рибні, сирні, медові, оливкові, фруктово-ягідні та багато інших маршрутів. Туристи особисто знайомляться з сім’ями, які десятиліттями займаються вирощуванням винограду, сироварінням, виготовленням повидла. І звісно, продукція на виробництві, в товаристві людей, які її зробили, в особливій атмосфері смакує краще.

«Планується, що гастрономічний туризм Київщини виросте в окрему індустрію. Поблизу маршрутів розвиватиметься інфраструктура, відкриватимуться сільські садиби, з’явиться потреба в послугах перевізників, екскурсоводів, виробників сувенірів, рекламодавців», – зазначила заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Читайте також: В уряді заявили, що всі школярі матимуть можливість перейти до 10−11 класів.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе