Уряд підтримав запровадження е-лікарняних: Вони можуть запрацювати на початку 2021 року

  • Уряд підтримав запровадження е-лікарняних: Вони можуть запрацювати на початку 2021 року
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проєкт постанови щодо запровадження в Україні електронного реєстру листків непрацездатності (електронних лікарняних). Він може запрацювати уже на початку цього року.

За відповідне рішення, сьогодні, 3 лютого проголосували 315 народних депутатів.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що такий реєстр може повноцінно запрацювати уже на початку 2021 року. Але це буде залежати зокрема від термінів створення Національною службою здоров'я модулів інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я.

Кабміну доручили прискорити розробку та внесення змін до нормативно-правових актів для впровадження е-лікарняних та проінформувати Раду про вжиті заходи.

Окрім цього депутати доручили Міністерству охорони здоров’я погодити із «Пенсійним фондом» та «Фондом соціального страхування» порядок видачі, продовження та обліку е-лікарняних, а також забезпечити їх повноцінне функціонування.

Першу модель електронних лікарняних сотні медичних закладів України почали тестувати ще у 2020 році. Для цього на сайті Пенсійного фонду розробили спеціальний веб-інтерфейс. Там лікар може за допомогою електронного цифрового підпису вносити дані про пацієнта. Далі ця інформація автоматично надається усім службам.

Другу модель електронних лікарняних, яку тепер підтримала Рада, назвали «цільовою моделлю». Її мають впровадити в систему eHealth.

Читайте також: ДТП неподалік Білої Церкви: вантажівка DAF вилетіла в кювет.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе