Втягнула 13 дітей до смертельної гри: У столиці затримали адміністраторку "групи смерті"

У жінки виявили психічні відхилення.

У Києві затримали адміністраторку “групи-смерті”. Про це повідомила начальниця управління ювенальної превенції Нацполіції Лариса Зуб, передає “Апостроф”.

За словами поліції, жінка втягнула 13 дітей у спілкування, пов’язане зі схилянням до скоєння самогубства. Наразі вона перебуває на лікуванні, у неї вивили психічні відхилення.

Поліціянтка наголосила, що нині активізувалися старі ігри у соцмережах, що підбурюють підлітків до самогубств.

“За минулий рік було 137 завершених суїцидів серед дітей від 8 до 17 років. Найбільше суїцидів скоюють діти від 14 до 17 років. Частіше – хлопчики, вдвічі рідше – дівчата. Дівчата, як правило, роблять демонстративні спроби суїциду”, – розповіла співробітниця поліції.

З відомих причин найчастіше називають конфлікт з дорослими або однолітками, буллінг в школі, нерозділене кохання, а також сумнозвісні “групи смерті” в мережі.

Ці “ігри” в соціальних мережах близько 5 років тому були популярними серед підлітків. Одна з найвідоміших – “Синій кит”, але зустрічалися і варіації: “Тихий будинок”, “Чумацький шлях”, “NaN”, “F57”, “Розбуди мене о 4:20”. Фінальна мета гри – вчинення самогубства. 

Раніше повідомлялося, що в Києві та області - хвиля суїцидів серед підлітків. Є версія, що діти були учасниками "груп смерті"



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе