Вакцинація в Україні: громадським діячам дозволили робити щеплення залишками препаратів

Міністерство охорони здоров'я дозволило робити щеплення проти коронавірусу залишками препаратів, які розраховані на медиків, ідеться у наказі МОЗ.

Один флакон містить 10 доз вакцини Covishield. Після відкриття її можна використати протягом шести годин. Кількість доз препарату розраховують за записом медиків, які погодилися на щеплення. 

Якщо вони відмовляться від імунізації, матимуть протипоказання, або ж дози вакцини з одного флакона не використають повністю – залишками «поза чергою» можуть щепити культурних та громадських діячів.

Таким чином МОЗ хоче популяризувати вакцинацію.

Нагадаємо, що вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Країна отримала вакцину Covishield, розроблену Oxford-AstraZeneca та виготовлену в Індії на заводі Serum Institute India. У першій хвилі щеплення мають робити медикам, що працюють із хворими на COVID-19, та військовим на Донбасі. 

Київщина отримала понад 16 тисяч вакцин від COVID-19. Для вакцинації на першому етапі в області задіяно 23 мобільні бригади з імунізації.

Читайте також: Унікальна операція: Уперше в Україні 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vinci.
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе