Україна й Ізраїль обговорюють визнання паспортів вакцинації, однак є проблема

Україна та Ізраїль обговорюють взаємне визнання паспортів вакцинації для туристичних подорожей, розповів в ефірі телеканалу «Україна 24» посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Перемовини відбулися 8 березня, однак виникла проблема: Ізраїль не хоче схвалювати вакцину Covishield, яка застосовується для щеплень в Україні.

"В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, на сьогодні вони колють фактично лише дві вакцини – Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були перемовини стосовно взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки що не збирається схвалювати", - зазначив Корнійчук. 

Нагадаємо, що компанія з вакцинації в Україні почалася 24 лютого. Щеплення роблять вакциною Oxford-AstraZeneca (Covishield) виробника Serum Institute India. Поки що це єдина вакцина, яку привезли в Україну. Окрім неї, уряд має отримати препарати Pfizer-BioNTech, NovaVax та Sinovac Biotech. 

На Київщині з початку вакцинальної кампанії щеплення проти коронавірусу отримали 1109 жителів області. Із них – понад чотири сотні вакцинувались упродовж останніх вихідних. Згідно з офіційними даними, 1033 вакцинованих – медики, 73 – громадські діячі, а ще троє – журналісти.

Читайте також: Білоцерківська міська лікарня №2 отримала допомогу від благодійної організації з Німеччини.




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе