У Білій Церкві посилюють карантин: учні всіх класів переходять на дистанційне навчання

Сьогодні,  12 березня члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення «Про додаткові обмежувальні заходи на території Білоцерківської міської територіальної громади на період дії карантину». 

Згідно з рішенням, з 20 по 28 березня в Білій Церкві на період карантину буде заборонено проведення групових занять, робота гуртків та секцій. Дане рішення стосується об'єктів комунальної власності та приватної форми власності. 

На дистанційне навчання з 15 по 19 березня переводяться відтепер і учні початкової школи. 

"Сьогодні не для кого не секрет, яка ситуація склалася як у нашому місті, так і в цілому в Україні, пов'язана з захворюванням на коронавірус. Не вийнятком є наші заклади освіти, культури, спорту, позашкільні навчальні заклади. Незважаючи на те, що у нас учні 5-11 класів перебували на дистанційному навчанні, але вчителі, які працювали в цих класах дистанційно, продовжували хворіти. Разом з тим, що стосується учнів 1-4 класів, в Білоцерківській ОТГ їх нараховується 9186, але з тих, чи інших причин станом на 11 березня були відстуні на уроках більше ніж, 2600 осіб. Разом з тим, чисельна кількість педагогів, які працювали в початкових класах, також хворіють на коронавірус, тому, інколи не було можливості замінювати їх на уроках. Ми зверталися по допомогу до студентів гуманітарно-педагогічних коледжів, які проходили практику і проводили заняття. Але в самому педагогічному коледжі стався сплекс захворюваності на коронавірус, що призвело до того, що в наших закладах загальної освіти повністю було призупинено процес для учнів 1-4 класів - у 4 та 11 школах. В початковій ланці частина шкіл також закрита на карантинні обмеження... Якщо за лютий було зафіксовано 46 заховрювань серед дітей, то за 10 дней березня зафіксовано 55 випадків захворювання серед дитячого населення. Тому, враховуючи те, рішення, яке прийняла комісія техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій, врахувавши загальних стан захворюваності в Білій Церкві, управління освіти і науки міської ради виходить із клопотанням до виконавчого комітету внести зміни до попереднього рішення виконавчого комітету і запровадити додаткові обмежувальні заходи для учасників освітнього процесу закладів освіти, культури та спорту." - зауважив Юрій Петрик, начальник управління освіти і науки міської ради. 

Рішенням запроваджуються додаткові карантинні обмеження:

  •  з 15 березня по 19 березня продовжити організацію освітнього процесу за дистанційною формою навчання для учнів 1-11 класів;
  •  заборонити проведення масових заходів (гуртки та секції) зі здобувачами освіти під час весняних канікул на період із 20 березня по 28 березня 2021 року.

Продовжать роботу лише заклади позашкільної освіти, дитячо-юнацькі спортивні школи, клуби за місцем проживання, спеціалізовані заклади освіти за дистанційною та змішаною формами навчання (виключно для підготовки спортсменів до обласних, республіканських, міжнародних змагань). 




Раніше повідомлялося, що в Білій Церкві поліцейські вилучили з родини 11-річного хлопчика, батьки якого зловживають алкоголем.
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе